Lise is vroedvrouw en oprichtster van De Babyslaapcoach en The Sleep Code®.

 

Lise startte 15 jaar geleden aan de opleiding vroedkunde met als doel, premature baby’s verzorgen. Dit werd al snel een passie die verder reikte dan de muren van een ziekenhuis. 

Na 4 jaar werken op een intensieve prematuren afdeling maakte ze de overstap naar een lokaal ziekenhuis met een medium care voor de allerkleinsten.

 

Hier kwam ze vaak in contact met kersverse ouders die binnen de zorg voor hun kindje het bos door de bomen niet meer zagen, zeker op gebied van slaap. 6 jaar lang verdiepte ze zich in alles wat er te weten valt over de slaap van het jonge kind. Ze verdiepte zich ook in het huilgedrag van kinderen en communicatie met baby’s, peuters en kleuters. Zo ontstond De babyslaapcoach. 

 

Als slaapcoach stimuleert Lise ouders om inzichten te krijgen in het gedrag van hun kleintje. Binnen de coachen helpt zij ouders op weg, om samen met hun baby of kind, te werken aan een betere communicatie en slaaphygiëne. 

De begeleiding is op maat van het gezin en het kind in kwestie.

Lise werkt samen met verschillende kinderartsen, huisartsen, gynaecologen, osteopaten, kindercrèches en babyspeciaalzaken. 

Wie is

Lise?

Zo ontwikkelde Lise na 4 jaar als slaapcoach, The Sleep Code®.

Een unieke aanpak binnen slaapbegeleiding. Ze combineerde jaren ervaring in het werkveld met haar kennis uit de wetenschap rond slaap en kwam tot een begeleidingsplan dat de nadruk legt op het instinct van de ouder en de communicatiesignalen van de baby. Haar missie is om ouders te helpen passende slaapoplossingen te vinden door middel van bewust communiceren met de baby en responsieve troostmethodes. Ze leert ouder hoe ze op een goede manier de veiligheidsgevoelens van hun baby kunnen versterken, zodat de baby voorbereid is en weet hoe hij in slaap moet vallen wanneer hij, op basis van zijn ontwikkeling, hiervoor klaar is.

Lise heeft een programma ontwikkeld dat:

 • veilige hechting respecteert en voedt

 • de natuurlijke voortgang van ontwikkeling van je baby ondersteund

 • ouders inzicht geeft in hoe "normale" baby slaap eruit ziet

 • waardering toont voor het zich nog ontwikkelende brein van je baby en het dominante overlevingsinstinct van je baby

 • ouders aanmoedigt om te geloven en hun eigen instinct 

 • de ouder in staat om stelt veranderingen aan te brengen om de kwaliteit van de slaap van de baby te verbeteren

The Sleep Code®- benadering werd gebaseerd op bewezen methodes van Magda Gerber (RIE- methode), dr. Shefai (Conscious parenting), dr. Karp (Happiest baby on the block - the 5 s's), dr. Linda F. Palmer (the baby bond), Mar de Carlo (Awakening Through Sleep), ...

Binnen deze aanpak staat ontwikkelingsgerichte zorg en leeftijd passend handelen centraal. 

 

De aanpak zal je ondersteunen om:

 • realistische, leeftijd geschikte verwachtingen te hebben over je kind en de slaap van je kleintje

 • meer over jezelf als ouder te leren en jouw impact op de slaap van je baby

 • een responsieve ouder te zijn door te kijken en te luisteren naar de signalen van je kind en respectvol met je kind om te gaan, bewust ouder zijn

 • een veilige slaapomgeving te creëren

 • de kracht te hebben die nodig is om de slaap te ondersteunen

 • stoorzenders van de slaap te herkennen

 • hulpmiddelen die een betere slaap voor uw baby aanmoedigen toe te passen

 • controle te krijgen over de omstandigheden die invloed hebben op de slaap van uw baby, zoals uw eigen gedrag, voeding, omgevingsfactoren, routines, slaapassociaties,...

Lise's

Aanpak

The Sleep Code®   is wetenschappelijk onderbouwd en  #mommyapproved

TheSleepCode_origineel_transBG.png