Sleepy Baby

Slapen

Slapen zonder slaaptraining, het kan!

De laatste jaren kwamen er enkele populaire "stylen" of "trends" naar voor binnen het ouderschap en het aanpakken van slaapproblemen. Geschreven en ontwikkeld vanuit de idee om ouders te helpen en te ondersteuning binnen het ouderschap en het zoeken naar meer rust en slaap. Mijn ervaring leert me echter dat vele ouders heel wat stress ervaren bij het volgen van deze "ideale" aanpak binnen het ouderschap. Om deze reden wil ik graag met jullie een ander pad bewandelen. Mijn visie is om jullie écht te ondersteunen, naar jullie hulpvragen te luisteren en samen met jullie te zoeken naar de beste aanpak voor jullie uniek gezin! Verbinding staat hierin centraal. Het is echter zo dat je als ouder niet kan in verbinding gaan met je kleintje als je niet in verbinding bent met jezelf. Jezelf reguleren kan enkel wanneer je voldoende informatie (vrij van oordeel of ideologie) bezit om bewuste keuzes te maken en wanneer je steun ervaart van je omgeving. Mijn doel is om jullie hierin te helpen en te begeleiden.

No more "Cry it out"!

Vreemd toch dat dit advies nog steeds het meest gedeelde advies is in onze Westerse landen! Ik wil heel graag dit advies uit de wereld helpen. Uit het wetenschappelijke onderzoek in Infant mental health en de verschillende "cry it out"- methodes, werd al snel duidelijk dat deze oude methoden achterhaald zijn en eigenlijk niet steunen op wetenschap maar eerder uit de idee gegroeid zijn dat een kind het huilgedrag moet "afleren". Helaas zijn deze adviezen al tientallen jaren de norm geweest en om deze reden zijn ze nog steeds terug te vinden zijn in onze hedendaagse adviezen. 
Ook bestaat het idee dat een kind, of baby, vlot en alleen moet kunnen in- en doorslapen. Ieder van ons weet ergens dat dit niet natuurlijk is maar toch voelen vele ouders zich gefaald als hun kind dit niet doet. Wanneer je in de twijfel belandt of je het wel goed doet, val je heel snel voor de adviezen die je beloven dat je kleintje binnen de week wel zal slapen, als je hem maar gewoon eens laat huilen. 

 

Uit de laatste research (Lees hier) blijkt dat liefdevolle, responsieve, methoden effectiever zijn bij huil- en slaapproblemen.

Ze hebben een positief effect op de ontwikkeling van het kind, de band met de ouder en de ouder op zich. 

Ouder aanwezige aanpak!

Slaap'training' heeft als achterliggend idee dat je het slaapgedrag van je kleintje gaat veranderen zodat hij/zij leert om zelf de slaap te vinden. 
Slaapbegeleiding, zoals je kan vinden bij De Babyslaapcoach, biedt een aanpak waar jij als ouder onderbouwde informatie krijgt om op een consequente en liefdevolle manier grenzen aan te houden, te troosten en je kleintje te begeleiden bij het slapen, zoals jij dit goed acht voor jou en jouw gezin. 

Sleepcode 3.jpg